Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα έντυπα τελών κυκλοφορίας για το έτος 2018 (με κωδικούς TAXISnet και χωρίς κωδικούς TAXISnet), τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες οχημάτων έως την 31.12.2017.

1) Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Από την υπηρεσία αυτή μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να δει την τρέχουσα εικόνα των οχημάτων του και να εκτυπώσει τα έντυπα τελών κυκλοφορίας.

2) Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Από την υπηρεσία αυτή μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να εισέλθει στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψει τον ΑΦΜ τους και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματός τους θα μπορεί να βρει το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσει.

Προθεσμίες

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα :

  • το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
  • την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν μέχρι και ισόποσο πρόστιμο των τελών.

Τρόποι πληρωμής

Η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει μέσω:

  1. τραπεζών
  2. υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)
  3. e-banking

Για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή μέσω των ΕΛ.Τ.Α., οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Σημειώνεται ότι από τα γκισέ των τραπεζών χρεώνεται και προμήθεια περίπου 2 ευρώ, ενώ δωρεάν είναι η πληρωμή μέσω των εναλλακτικών δικτύων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (web banking, phone banking κλπ). Επίσης, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη έως και 12 άτοκες δόσεις.

 

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.

Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν σε κάθε όχημα έχουν ως εξής:

 

Έφτασαν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

 

pin

 

pin

Σε ποιους διαγράφονται πρόστιμα

Στη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για τα έτη 2013-2015, επειδή έλαβαν ειδοποιητήρια με μηδενικά πληρωτέα ποσά, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναγνωρίζοντας ότι η μη εξόφληση των τελών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των συγκεκριμένων φορολογουμένων.

Περισσότερες οδηγίες για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Για συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις πατήστε εδώ.



x
ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ