Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2018, για τη μείωση της προκαταβολής του φόρου από το 100% στο 95%, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ν. 4646/2019.

Με τη διαδικασία αυτή, έγινε επανεκκαθάριση σε περισσότερες από 75.000 δηλώσεις και προέκυψε τελικά ποσό μείωσης προκαταβολής 175 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι πρόβλεψης στον προϋπολογισμό για 138 εκατομμύρια ευρώ. Ωφελήθηκαν συνεπώς περισσότερες, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις από την κυβερνητική πολιτική επιλογή.

Για όσα νομικά πρόσωπα είχαν, στις 30/12/2019, υπόλοιπο οφειλής από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, το ποσό αυτό μειώθηκε κατά το ποσό της μείωσης της προκαταβολής.

Το νέο μειωμένο υπόλοιπο εμφανίζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των νομικών προσώπων αυτών στο TAXISnet. Για όσα νομικά πρόσωπα δεν είχαν, στις 30/12/2019, υπόλοιπο οφειλής φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, δημιουργήθηκε ή προσαυξήθηκε κατά περίπτωση το ποσό επιστροφής του φόρου αυτού.

Τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα θα ενημερωθούν άμεσα, μέσω του TAXISnet, για το πώς θα λάβουν την επιστροφή αυτή, μετά και τον συμψηφισμό της με τυχόν άλλες βεβαιωμένες οφειλές τους.

Πηγή: eforologia 



x
ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ